vineri, 4 ianuarie 2013

Oaia în piele de lup

- Partea II –


               Pentru a asigura lupilor banii necesari campaniilor electorale precum şi a unui trai mai mult decât îmbelşugat, taxele şi impozitele au fost mărite. Pentru a creşte consumul, în condiţiile în care tot mai puţine resurse rămâneau la dispoziţia oilor votante, a fost dat drumul creditării. Oile s-au grăbit să-şi amaneteze lâna din viitor, pentru a putea beneficia de o bunăstare prezentă. Bunăstare de care în mod normal nu s-ar fi putut bucura în condiţiile economice existente. Preţul bunurilor şi în deosebi a celor de folosinţă îndelungată (locuinţe, terenuri) a crescut exponenţial, obligând oile să se îndatoreze tot mai mult pentru a obţine aceleaşi posesiuni. În acelaşi timp, atrăgând investiţii semnificative pe aceste domenii s-au generat dezechilibre importante la nivel macroeconomic. Creditarea nu putea merge la infinit şi din acest motiv noi măsuri au fost luate. Scăderi de cheltuieli şi creşteri de taxe au fost efectuate. Lupii nu s-au atins însă, de banii alocaţi clientelei politice.
Istoria părea a se repeta, fiind presărată de evenimentele cu care crizele economice se încheiau - revolte şi războaie.  Erau necesare măsuri diferite de cele luate în trecut. Pe listele electorale trebuia să apară posibilitatea oilor de a vota cu nimeni. Efectul imediat consta în pierderea de către partidele lupilor a o parte dintre posturile de conducere iar, pe termen lung în responsabilizarea acestora. Prin legile date lupii nu ofereau, însă, oilor această posibilitate. Din acest motiv, exceptând o revoltă, era necesar un partid care să poarte această denumire. Alegerea unui alt partid indiferent dacă acesta purta sau nu denumirea “Votez cu Nimeni”, pe termen lung, ar fi oferit posibilitatea altor lupi de a ajunge la putere. Drept urmare, trebuiau aplicate alte reguli:
1.   În mod esenţial era necesar ca, oile care ar fi dorit să participe la alegeri să nu mai aibă nevoie de lâna antreprenorilor. Cum o nouă formă de media îşi făcea loc în lumea oilor (în genul internetului de azi) şi pe care o vom denumi de acum în colo chiar internet, oile puteau să folosească acest mijloc de comunicare fără a mai utiliza lână.
2.   Pentru a ajunge pe listele electorale, lupii trebuiau să cotizeze cantităţi importante de lână către partide. Era necesară efectuarea unei schimbări în noul partid - oile să se propună singure pe listele electorale şi funcţie de voturile obţinute de către membri, să acceadă sau nu pe liste.
3.   În situaţia în care turmele ar fi pus ştampila pe “votez cu nimeni”  şi membri din acest partid ar fi ajuns în parlament, oile votate nu ar avea libertatea decizională de a vota ci, doar de a propune legi. După expunerea legilor pe internet şi oferirea unui timp suficient turmei de a vota, oile ajunse în parlament prin partidul “Votez cu Nimeni” urmau să voteze respectând cât mai corect proporţia dintre opţiunile exprimate de votanţi.
4.   Oile ajunse în parlament prin partidul “Votez cu nimeni” aveau dreptul de a propune şi formula legi precum şi de a selecta propuneri formulate de votanţi în vederea întocmirii legilor.
5.   În vederea eliminării traseismului, au fost luate următoarele măsuri:
ü Nu vor fi primiţi în partidul “Votez cu Nimeni” lupi ai altor partide care, au avut funcţii de conducere în cadrul acestora sau care, au ajuns în funcţii de conducere, indiferent de natura acestora, prin filieră politică.
ü Orice membru al partidului “Votez cu Nimeni” care se propune în vederea ocupării unei funcţii, îşi va scrie în alb demisia din respectiva funcţie şi o va preda partidului.  Demisia va putea fi înaintată de către turmă în următoarele situaţii: părăsirea partidului, neexercitarea votului în conformitate cu deciziile turmei, deţinerea de lână în cantităţi ce nu pot fi justificate, atât de către oaia în cauză cât şi de membri ai familiei sau rude apropiate acesteia. Demisia în alb va fi completată cu garanţii materiale stipulate prin contract încheiat la notar.

Având în vedere faptul că, nu poate exista corupţie fără putere, altfel spus corupţia va înceta de la sine dacă, puterea de decizie nu va mai aparţine unei singure oi sau a unui grup restrâns de oi, s-a stabilit ca, orice acţiune ce va trebui aprobată de către membrii partidului “Votez cu Nimeni” în situaţia în care au ajuns în funcţii de conducere, de la simpla aprobare a construirii unei locuinţe, a desemnării câştigătorului unei licitaţii şi până la aprobarea unei legi, să fie supusă analizei, propunerilor de modificare, obiecţiilor şi ulterior supunerii la vot, tuturor membrilor turmei. Oile experte din fiecare domeniu vor analiza în prealabil situaţia supusă votării şi vor formula avantaje, dezavantaje, păreri, opinii etc.  Dacă problema este locală, votul va fi exprimat doar de către membrii turmei care locuiesc în zona în care, acţiunea îşi produce efectele.
Deoarece “Votez cu Nimeni” obţinea tot mai multe voturi, lupii în speranţa de a elimina noul partid au fost de acord să introducă pe buletinele de vot şi opţiunea – votez cu nimeni. Noul partid s-a redenumit continuând să aplice regulile stabilite.
În acest fel, respectând legile date de lupi, îmbrăcând astfel pielea acestora, oile au reuşit să ofere democraţiei un nou sens.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu